Persberichten

Videoland haalt Emmy Award winnaar ‘The Handmaid’s Tale’ naar Nederland

Persberichten

De meest bekroonde serie van het jaar, ‘The Handmaid’s Tale’, komt naar Nederland. De tiendelige serie is vanaf 3 november in zijn geheel en exclusief te zien bij Videoland. Emmy winnaars Elisabeth Moss (‘Mad Men’, ‘Top of the Lake’), Ann Dowd (‘Compliance’, ‘The Leftovers’) en Alexis Bledel (‘Gilmore Girls’) nemen je mee in een sinistere wereld die onwerkelijk, maar tegelijkertijd ook angstig realistisch is. Ook Joseph Fiennes (‘American Horror Story: Asylum’, ‘Shakespeare in Love’), Samira Wiley (‘Orange is the New Black’), Max Minghella (‘The Mindy Project’), Yvonne Srahovski (‘Chuck’, ‘Dexter’) en O-T Fagbenle (‘The Five’) vervullen rollen in de dystopische dramaserie.

‘The Handmaid’s Tale’ won acht Emmy Awards, waaronder Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Elisabeth Moss), Beste Vrouwelijke Bijrol (Ann Dowd), Beste Vrouwelijke Gastrol (Alexis Bledel), Beste scenario en Beste Regie. Daarnaast sleepte ‘The Handmaid’s Tale’ als eerste non-lineaire serie de felbegeerde Emmy-award binnen voor Beste Dramaserie. Een mijlpaal voor video-on-demand-serieproducties.

Vrouwen zijn staatseigendom

Het verhaal van de serie speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood. ‘The Handmaid’s Tale’ vertelt over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam.

Eén van die vrouwen is hoofdrolspeelster June (gespeeld door Elisabeth Moss). Na haar gevangenschap krijgt zij de naam ‘Offred’ toegewezen, letterlijk vertaald naar ‘Van Fred’, de naam van haar commandant. Offred is door hem en zijn vrouw tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de verwoeste wereld te herpopuleren. In deze angstaanjagende samenleving, waar slechts één verkeerd woord het eind van haar leven zou kunnen betekenen, navigeert Offred tussen de commandanten, hun wrede vrouwen en haar mede-dienstmeisjes. Met maar één doel: overleven en haar dochter terugvinden die van haar is afgenomen.

Bruce Miller (‘The 100’) creëerde ‘The Handmaid’s Tale’ op basis van de gelijknamige roman. Miller, Warren Littlefield (‘Fargo’), Daniel Wilson, Fran Sears en Ilene Chaiken zijn de uitvoerend producenten van de serie. ‘The Handmaid’s Tale’ is geproduceerd door MGM Television en internationaal gedistribueerd door MGM.

Handmaids in het Amsterdamse straatbeeld

De oplettende Amsterdammer heeft de aankomst van de Handmaids in Nederland al met eigen ogen kunnen zien. Ter aankondiging van de serie liep een groep Handmaids gisteravond door het winkelende publiek tijdens koopavond, wat een hoop bekijks trok.

Beeldmateriaal