Persberichten

Videolandserie ‘Mocro Maffia’ krijgt tweede seizoen

Persberichten

De veelbesproken misdaadserie ‘Mocro Maffia’ krijgt een tweede seizoen. Dat maakten de makers van de serie zojuist bekend bij het in ontvangst nemen van de ‘Hashtag Award’ voor ‘Beste Video On Demand’. ‘Mocro Maffia’ is de grootste en best bekeken serie op Videoland tot nu toe. De fictieve serie, die sinds 11 oktober te zien is op het VOD-platform, is al door meer dan de helft van alle Videoland-abonnees bekeken, waarvan 71% alle afleveringen heeft gezien. Vanaf wanneer het tweede seizoen te zien is bij Videoland is nog niet bekend.

Achmed Akkabi, Creatief Producent en acteur in de serie: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

Mocro Maffia

‘Mocro Maffia’ gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak. Dit zal het startschot zijn van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en de hoofdstad op zijn kop zet. 

Aan alles voelt de uitgerangeerde misdaadjournalist en auteur Rein de Kort dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een groot verhaal en wellicht een volgend boek. Rein sluit een pact met een leergierige stagiair van Het Parool en samen onderzoeken ze de gebeurtenissen van de Amsterdamse onderwereld.

De cast van ‘Mocro Maffia’ bestaat o.a. uit Nasrdin Dchar, Robert de Hoog, Daan Schuurmans, Achmed Akkabi, Oussama Ahammoud, Sevn Alias, Anniek Pheifer en Mandela Wee Wee. De serie is geregisseerd door Bobby Boermans en Giancarlo Sanchez en bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten.