Persberichten

Vincent Pieterson benoemd tot Investment Director RTL Ventures

Persberichten

Vincent Pieterson (34) is benoemd als Investment Director bij RTL Ventures. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor het managen van het portfolio van bedrijven en het aanboren van nieuwe investeringsmogelijkheden vanuit RTL Ventures. Ook geeft hij sturing aan het M&A proces van nieuwe ventures en vertegenwoordigt hij de belangen van RTL Ventures als aandeelhouder bij joint ventures. Pieterson rapporteert aan CFO Patrick Olde Scholtenhuis. Hij neemt de ventures portefeuille over van Nicolas Eglau, die RTL Nederland verliet voor een baan in het buitenland.

Patrick Olde Scholtenhuis, CFO RTL Nederland: “Met zijn ervaring als M&A Manager bij RTL Ventures heeft Vincent inmiddels een breed netwerk opgebouwd en is hij volledig op de hoogte van de ins en outs van al onze venture activiteiten. Ik ben blij dat we iemand uit eigen gelederen kunnen benoemen als de juiste man op de juiste plek.”

Vincent Pieterson over zijn aanstelling: “RTL Ventures is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gevestigd onderdeel binnen de strategie van RTL Nederland. We voegen met de marketingkennis en het bereik onder consumenten niet alleen waarde toe aan de ventures waarin we investeren, maar verrijken tevens de RTL-organisatie met ons ondernemerschap. Ik kijk er enorm naar uit om in deze rol ons portfolio verder te ontwikkelen en onze activiteiten verder uit te bouwen.”

Vincent Pieterson startte in 2012 als M&A Advisor bij RTL Ventures. Daarvoor was hij gedurende zeven jaar in verschillende functies werkzaam bij BDO Corporate Finance.