Persberichten

Vivienne de Leeuw benoemd tot nieuwe CFO RTL Nederland

Persberichten

Op woensdag 26 april maakt RTL Nederland bekend dat Vivienne de Leeuw per 1 mei wordt aangesteld als Chief Financial Officer (CFO). De Leeuw (42) werkt vanaf 1999 bij verschillende bedrijven in leidinggevende functies op het terrein van onder andere Corporate Finance en Investor Relations. In 2008 maakt zij de stap naar Royal KPN als Head of Investor Relations en in 2011 wordt zij als CFO verantwoordelijk voor het Consumer Residential segment. De afgelopen jaren heeft zij succesvol de transitie gemaakt van corporate finance naar een brede strategische finance rol, waarbij verandermanagement en klantgericht denken een centrale plek innemen.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Vivienne is een CFO plus. Zij heeft zich in haar carrière ontwikkeld als een strategische business partner met ruime ervaring in onder andere M&A, Investor Relations en Consumer Intelligence. Kennis en ervaring die nodig zijn in een bedrijf als RTL dat in een snel veranderende markt opereert. Haar ondernemersbloed en ervaring met complexe strategische vraagstukken heeft de definitieve doorslag gegeven om haar toe te voegen aan ons directieteam.”

Vivienne de Leeuw: “De transformatie die RTL doormaakt op de consumentenmarkt is een van de redenen dat ik voor deze baan heb gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat het meer consumentgericht maken van RTL nieuwe kansen zal creëren. Als CFO wil ik vooral een sparring partner zijn die met strategische en brede financiële kennis helpt om deze kansen te verzilveren in een veranderende markt."

Onder leiding van CEO Bert Habets neemt De Leeuw als CFO plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten. Voormalig CFO, Patrick Olde Scholtenhuis, nam per 1 april jl. afscheid van RTL. De komende maanden zullen nog enkele directie benoemingen plaatsvinden op het gebied van tech en consumer.