Persberichten

Toazted eerste getekende partner van RTL MCN

Vliegende start voor gloednieuwe Multi Channel Network van RTL

Persberichten

RTL Nederland (RTL) lanceert vandaag officieel zijn eigen multi channel network (MCN). Het doel van een eigen MCN is het bouwen van duurzaam bereik en fanbases. RTL heeft experts aangesteld met jarenlange ervaring bij YouTube en grote MCN’s, zoals Spinninrec en zet ook zijn eigen expertise in op het gebied van online video technologie, marketing en sales.

Arno Otto, MD Digital Media: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe en bestaande digitale platforms. Een eigen MCN is een logische stap als je de belangstelling in non-lineair kijken ziet groeien. We nemen een voorsprong op de toekomst en dat onderstreept eens te meer dat RTL definitief is uitgegroeid tot een allround multimedia- en entertainmentbedrijf.”

Per 1 november is Erik Kepper aangesteld als Manager MCN. Kepper licht toe waarom hij voor RTL kiest: “We willen de groeiende groep mensen die niet alleen meer lineair tv kijkt voorzien van de meest fantastische content. En op een manier die aansluit bij de behoeften van die nieuwe kijker. Dus relevante content op elk willekeurig moment en elk beschikbaar scherm. Bij RTL krijg ik de kans om dat te doen met vakmensen uit de tv en de digitale branche. Ik geloof vooral in de kracht van die combi en dat is ook de reden dat ik voor RTL heb gekozen.”

Het eerste partnership, voor een looptijd van twee jaar, is al getekend. Het Nederlandse muziek interviewplatform Toazted en de MCN van RTL gaan vanaf nu samen aan de slag. Toazted CEO Paul van der Vlist is erg tevreden met de samenwerking. "We hebben hoge verwachtingen van de expertise en ervaring van RTL. Dankzij deze samenwerking kunnen we de muzikanten die we interviewen wereldwijd bereik geven. Een groter bereik van onze video's biedt ons de mogelijkheid om onze capaciteit uit te breiden en in de toekomst nog veel meer mooie unieke interviews te verzorgen."

Kepper vervolgt: “De samenwerking met Toazted laat zien dat we serieuze stappen nemen en snel handelen. Ik verwacht volgende week opnieuw een grote naam aan te kunnen kondigen.”

Details

Erik Kepper Hij werkte vanaf februari 2011 tot april dit jaar bij Google als Head of Content Solutions YouTube. In de jaren daarvoor was hij onder andere actief als Partner bij Beick, een innovatief fietsconcept.

MCN Staat voor multi channel network en speelt zich af op open social video platformen, zoals YouTube. Het is een digitaal videonetwerk dat producenten en content eigenaren, zoals Toazted, aan de ene kant en YouTube talenten aan de andere kant helpt bij het bouwen van hun eigen social video business. Een MCN zorgt niet alleen voor bereiksopbouw en promotie, maar ook voor hogere en extra inkomsten voor en talentontwikkeling van deze mensen.

Feiten

  • De RTL MCN richt zich op de beste content binnen thema's als muziek, entertainment, beauty, urban, fun, fashion, sport en food
  • RTL zet voor de MCN zijn eigen expertise in op het gebied van online video technologie, marketing en sales
  • Muziekplatform Toazted is de eerste partner die is aangesloten bij de nieuwe MCN van RTL Nederland
  • In de week van 17 november komt er een nieuwe aankondiging over de RTL MCN
  • De RTL MCN is gevestigd in Amsterdam
  • RTL Group heeft een meerderheidsbelang in de grote MCN’s BBTV en de fashion MCN Stylehaul

Citaten

Arno Otto, licht verder toe: “Met de MCN profileert RTL zich nog meer op open social networks, zoals YouTube. We spreken op deze manier nieuwe doelgroepen aan en helpen tegelijkertijd nieuw talent zich te profileren en inkomsten te genereren. Talent dat zijn eigen bekendheid al heeft opgebouwd bij vaak een groot publiek. Een heel nieuwe aanpak, maar een die heel goed aansluit bij waar RTL voor staat: het ontwikkelen van talent en het amuseren en informeren van publiek.”

Erik Kepper vult aan: “De huidige original content creaters (online YouTube talenten) weten als geen ander hoe ze succesvol video’s moeten maken voor hun doelgroep en hoe ze een band opbouwen met hun fans. De meerwaarde van een relatie met RTL is hulp en begeleiding op het gebied van het bouwen, onderhouden en promoten van hun kanalen, het structureel verhogen van hun inkomsten en vakkundige advies bij het maken van video’s.”

Relevante links

http://rtlmcn.nl

http://www.toazted.com