Persberichten

Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen openen deuren ‘Topchef Academy’

Vuur laait op in culinaire strijd om dé nieuwe ‘TV-chef van Nederland’ bij RTL 5

Jurylid Miljuschka Witzenhausen en presentator Martijn Krabbé
Jurylid Miljuschka Witzenhausen en presentator Martijn Krabbé
Persberichten

Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen presenteren, vanaf maandag 3 april, een nieuwe, dagelijkse, zoektocht naar dé nieuwe TV-chef bij RTL 5. In ‘Topchef Academy’ wordt in een twaalf weken durende afvalrace bepaald wie zich de nieuwe TV-chef van Nederland mag noemen. De winnaar ontvangt niet alleen 25.000 euro aan prijzengeld, maar wordt ook het gezicht van een nieuw kookplatform. Bij een TV-chef draait het uiteraard niet alleen om de smaak van het gerecht dat hij of zij maakt, de presentatie daarvan telt net zo zwaar mee.

De eerste acht weken strijden telkens zes talenten voor slechts één plek in de vier finaleweken. In de finaleweken maken de acht weekwinnaars uit wie de felbegeerde titel in de wacht sleept. Voor deze titel dienen de kandidaten een unieke en harmonieuze combinatie van kooktalent, presenteerskills en image in hun assortiment te hebben. Miljuschka Witzenhausen is het vaste jurylid en bepaalt wie spekkoper is en doorgaat naar de finaleweken, en wie slechts voor spek en bonen meededen. Zij wordt in haar oordeel iedere week bijgestaan door een sterrenchef.

De acht sterrenchefs die Miljuschka assisteren in deze smaakvolle zoektocht zijn Bobby Rust, Jonathan Zandbergen, Jermain de Rozario, Joris Bijdendijk, Jaimie van Heije, Freek van Noortwijk, Niven Kunz en Arturo Dalhuizen. Iedere week beslist één van deze jonge, succesvolle én talentvolle chefs samen met Miljuschka Witzenhausen over het lot van de aanstormende TV-chefs.

'Topchef Academy' wordt geproduceerd door Blue Circle

Uitzending:

‘Topchef Academy’, vanaf maandag 3 april, iedere werkdag, bij RTL 5 Eerste uitzendweek 19.40 uur, daarna 19.30 uur.