Persberichten

Weekmailing RTL Z

Persberichten

Overzicht van de hoogtepunten aankomende week bij RTL Z

Donderdag 13 april, 20.30 en 21.30 uur: Z DOC, ‘Opgroeien: Wat Je Nog Niet Wist’

Documentaireserie over de bijzondere ontwikkelingen die het menselijk lichaam doormaakt tijdens het opgroeien. Het opgroeiproces dat de mens doormaakt, is het meest ingrijpende van het gehele dierenrijk. Aan de hand van bijzondere verhalen worden de geheimen achter onze weg naar volwassenheid ontrafeld.

Donderdag 13 april, 22:30 uur: Z DOC, ‘Onbekende Dubbelgangers’

Documentaire waarin mensen worden gevolgd die op zoek gaan naar hun dubbelganger. Wereldwijd schrijven miljoenen mensen zich in op websites die speciaal zijn opgezet om gezichten met elkaar te vergelijken. Regelmatig komt daar een match uit voort. Bij een aantal dubbelgangers wordt onderzocht of er naast de uiterlijke gelijkenissen wellicht ook genetische overeenkomsten zijn.

Vrijdag 14 april, 16:30 uur: ‘Z in Zaken’

Deze week vertelt oud-schaatser en Olympisch medaillewinnaar Jochem Uytdehaage over het verloop van zijn sportcarrière. Daarnaast schuift José Woldring aan, zij doet de PR en Marketing van onder anderen Martin Garrix, Hardwell en David Guetta. Bruno Bruins, voorzitter Raad van Bestuur UWV en Ernst Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland, zijn te gast om te praten over het tekort aan hoogopgeleide ICT’ers. Marijn gaat langs bij Ivo de la Rive Box, maker van TOON, de slimme thermostaat, om inspiratie op te doen en Kimberly Aarts pitcht Code Combat, het platform waar kinderen spelenderwijs leren programmeren.

Zaterdag 15 april, 17:00 uur: ‘Business 010’

'Business 010' is een nieuwe talkshow voor ondernemend Nederland, uitgezonden vanuit het hart van Rotterdam. Aan bod komen innovatieve startups, inspirerende ondernemersverhalen én de business achter bekend Nederland. De succesverhalen, maar ook de obstakels. Presentator Kevin Brouwer duikt samen met theatermaker John Buijsman en Ingrid Adriaanse in de wereld van ondernemen en gaat in gesprek over actuele business thema’s als innovatie, duurzaamheid, mobiliteit, business & entertainment. Alles met een vleugje Rotterdamse humor en ondernemerstips van grote én kleine ondernemers uit heel het land. Te gast zijn onder anderen Ahmed Aboutaleb, Jan Kees de Jager (KPN), Gordon, Albert Verlinde, de conceptontwikkelaars van de Dutch Windwheel en vele anderen.

Zaterdag 15 april, 18:00 uur: ‘Team NL’

Deze week in 'TeamNL' alles over LED. Vanaf de LED Expo beurs in ‘s Hertogenbosch praat presentatrice Annemarie Bruning met verschillende ondernemers over de nieuwste ontwikkelingen binnen de verlichting. Hoe ontwikkel je bijvoorbeeld LED Lampen die tegen extreme weersomstandigheden kunnen? Welke uitkomst heeft de speling met verschillende materialen in combinatie met LED verlichting? En hoe stem je een lichtplan perfect af op de wensen van de klant?

Maandag 17 april, 20:30 uur: Z DOC, ‘Het Perfecte Superjacht’

Documentaire waarin we achter de schermen meekijken bij Sunseeker: Engelands grootste superjachtbouwer. Al ruim 50 jaar bouwen zij op maat gemaakte jachten in opdracht van de allerrijksten. We volgen de bouw van een 40 meter lang superjacht, waar een prijskaartje aan hangt van ruim 23 miljoen euro.

Maandag 17 april, 21:30 uur: Z DOC, ‘De Engelse Huizengekte’

Documentaire waarin de gevolgen worden onderzocht van de razendsnelle stijging van Engelse huizenprijzen. Wat betekent dit voor kopers en verkopers? Mogelijk heeft de prijsstijging in de nabije toekomst zelfs invloed op het aangezicht van de Engelse steden en dorpen.

Maandag 17 april, 22.30 uur: ‘Van Liempt één op één’

Deze week duikt Paul van Liempt in de wereld van de modellen en heeft hij een openhartig gesprek met plusmodel Danielle van Grondelle. Zij woont en werkt in Amerika, heeft een eigen studio in Harlem, New York en maakt internationaal steeds meer naam als de Doutzen Kroes van de plus size modellen. Ze behoort wereldwijd tot een select clubje van ongeveer dertig in haar categorie. Ze heeft gemiddeld vier klussen per week in verschillende Amerikaanse staten en vliegt ook geregeld op en neer naar Europa. Soms gaat ze per week zelfs door drie tijdzones heen. Dat betekent: goed slapen, niet roken, niet drinken en mediteren. Tijdens het gesprek vertelt ze hoe ze hier terecht is gekomen en hoe haar drukke leven er uit ziet.

Woensdag 19 april, 20.30 en 21.30 uur: Z DOC, ‘De Superrijken En De Rest’

Documentaireserie waarin presentator Jacques Peretti onderzoekt welk effect de superrijken hebben op de huidige Britse samenleving. In vergelijking met andere landen telt Groot Brittannië de meeste miljardairs. Tegelijkertijd is het in vergelijking met de rest van Europa ook het land met de grootste ongelijkheid onder de bevolking. De verwachting was dat een hoog percentage superrijken een positief effect zou hebben op de portemonnee van het gewone volk, maar waarom is daar nog zo weinig van te merken?

Donderdag 20 april, 20.30, 21.30 en 22.30 uur: Z Doc ‘Operatie Ziekenhuis’

Zesdelige documentaireserie waarin een blik achter de schermen wordt gegeven bij de NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst. Iedere dag moeten er ingewikkelde beslissingen worden genomen die grote invloed hebben op zowel het zorgpersoneel als de patiënten. We zien hoe het personeel er ondanks de extreem hoge werkdruk alles aan doet om patiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben. Ook de patiënten worden gevolgd, vanaf het moment dat ze worden opgenomen tot het moment dat ze uit het ziekenhuis worden ontslagen. De eerste drie aflevering zijn donderdag 20 april te zien. Op donderdag 27 april de laatste drie afleveringen.