Persberichten

Weekmailing RTL Z

Z DOC: ‘De Varende Stad’
Z DOC: ‘De Varende Stad’
Persberichten

Overzicht van de hoogtepunten aankomende week bij RTL Z

Donderdag 18 mei

20:30 uur, eerste drie afleveringen van de Z DOC: 'Real Mad Man of Advertising' Vierdelige documentaire waarin de evolutie van adverteren in de jaren ‘50 tot en met de jaren ‘80 wordt onderzocht. Veel mensen kennen deze periode dankzij de succesvolle Amerikaanse tv-serie 'Mad Men'. Maar wie waren er nu echt verantwoordelijk voor de onstuimige ontwikkeling van reclamemaken in deze periode? Topmensen uit de advertentiewereld van nu komen aan het woord en er worden beelden getoond van klassieke campagnes en commercials.

Vrijdag 19 mei

16:30 uur: ‘Z in Zaken’ Kickboxer Remy Bonjasky is te gast. Sinds 2010 runt hij zijn eigen kickbokssportschool ‘Bonjasky Academy’. Het bedrijf Makro moest vorig jaar flink bezuinigen en is bezig geweest met een omslag. Directeur Kef van Helbergen maakt na een jaar de balans op. En als het aan de Bugboys van Sweets and Insects Amsterdam ligt gaan we massaal krekels, wormen en sprinkhanen eten. De mannen pleiten voor een ‘donderdag insectendag’. Te gast zijn Wilbert Kannekens en Freek Martens die dit nieuwe eten meenemen om te proeven. En kan Nederland zonder aardgas? Volgens Gerwin Hop van het Amersfoortse bedrijf Over Morgen wel. Willem Overbosch presenteert het laatste ondernemersnieuws en Eduard Schaepman vertelt over de stam Chuckchi en wat ondernemers daarvan kunnen leren.

20:30 uur, aflevering vier van de Z DOC: 'Real Mad Man of Advertising' De laatste aflevering van de documentaire over de ontwikkeling van adverteren in de jaren ‘50 tot en met de jaren ‘80 wordt op vrijdag uitgezonden.

21.30 uur, Z DOC: ‘Het Handboek Voor De Hipster’ Documentaire waarin de Britse auteur Peter York een duik neemt in de wereld van de hipsters: een subcultuur van mensen die op zoek zijn naar authenticiteit. York onderzoekt waar de drang naar echtheid en originaliteit onder de hipsters vandaan komt en hoe de commercie daarop inspeelt.

22.30 uur, Z DOC: ‘Goedkope Kleding, Wie Betaalt De Prijs?’ Documentaire waarin onderzocht wordt wat de impact van steeds goedkoper wordende kleding is op de mensheid en het milieu. De prijzen die consumenten betalen voor kleding zijn de afgelopen jaren steeds verder gedaald, terwijl de belasting van het milieu juist drastisch is toegenomen. In een reis rond de wereld wordt er gekeken wie de mensen zijn achter deze kledingindustrie. En er wordt een antwoord gezocht op de vraag: wie betaalt er nu écht de prijs voor onze kleding?

Zaterdag 20 mei

17:00 uur: ‘Business 010’ De laatste aflevering van het eerste seizoen van ‘Business 010’ staat in het teken van mobiliteit en reizen en heeft een feestelijk tintje. Jubilerende bedrijven zitten aan tafel, waaronder Ron Louwerse, de CEO van Rotterdam The Hague Airport, dat onlangs zijn 60-jarig bestaan vierde. Ook schuift Erik Jan Gelink aan, de nieuwe commercieel directeur van het 50-jarige Transavia. Verder zijn te gast: Pedro Peters, vertrekkend directeur van de RET, Henk van den Helder, directeur Europa bij Hertz en Jacques Parson, CEO bij Kappé International dat voornamelijk bekend is van See Buy Fly. Op de ‘Business 010’ klapstoel zit de Rotterdamse DJ en producer Ferry Corsten.

18:00 uur: ‘Team NL’ ‘Team NL’ besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de grootste beurs voor de binnenvaart van Nederland. Het thema in deze aflevering is de emissienorm waar alle schepen in 2020 aan moeten voldoen. Hoe gaan ondernemers daarmee om?

Maandag 22 mei

20.30 uur, Z DOC: ‘De Wil Van Putin' Documentaire over Vladimir Putin. Hij begon ooit bij de buitenlandse inlichtingendienst en schopte het tot president van Rusland. Zijn relatie met het Westen is zeer gecompliceerd en hij wordt aanhoudend beschuldigd van corruptie en criminaliteit. Toch is Putin na al die jaren nog steeds aan de macht. Hoe is hij de dictator geworden die hij nu lijkt te zijn?

21.30 uur, Z DOC: ‘De CIA: Geheimen, Politiek En Martelingen’ Documentaire waarin de omstreden verhoortechnieken van de CIA worden belicht. Deze staan ook wel bekend als 'enhanced interrogations', of simpelweg: keiharde marteling. In de geheime gevangenissen in onder andere Afghanistan zouden verdachten worden gemarteld zonder enige vorm van toezicht. Ook is er bijna honderd uur aan videomateriaal met ondervragingen vernietigd.

22.30 uur, Z DOC: ‘Verdeeld Amerika: Vietnam’ Documentaire over de rol van televisie tijdens de Vietnamoorlog. Voor het eerst bracht het nieuws avond aan avond beelden van de strijd in de huiskamers van de Amerikanen. In 'The Dick Cavett Show' werden alle politieke kanten van de oorlog ter discussie gesteld. Veertig jaar later wordt er teruggeblikt. Aan de hand van archiefbeelden en gesprekken met Dick Cavett en andere deskundigen wordt er nieuw inzicht gegeven in dit controversiële hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis.

Dinsdag 23 mei

20.30 uur, drie afleveringen van de Z DOC: ‘Slim Afvallen’ Driedelige documentaire over diëten. Er gaan miljoenen om in de dieetindustrie en er worden voortdurend nieuwe afvalmethodes bedacht. Dr. Xand van Tulleken en diëtiste Hala El-Shafie vragen mensen die willen afvallen om een aantal trendy diëten te volgen. Hardnekkige mythes worden door de experts keihard onderuit gehaald. Kok Stacie Stewart ondersteunt de deelnemers met lekkere, gezonde recepten. Van snelle crashdiëten tot langdurende programma's: wat is de beste manier om af te vallen?

Woensdag 24 mei

20.30, 21.30 en 22.30 uur, drie afleveringen van de Z DOC: 'Waarom Vliegtuigen Neerstorten' Documentaireserie waarin wordt onderzocht wat de oorzaak is geweest van bepaalde vliegtuigcrashes. Was het een menselijke fout of een technische storing? Met behulp van geanimeerde reconstructies en schokkende archiefbeelden wordt een aantal van de meest angstaanjagende situaties onder de loep genomen.

Donderdag 25 mei

20.30 uur, drie afleveringen van de Z DOC: ‘De Varende Stad’ Documentaireserie waarin een exclusief kijkje wordt genomen aan boord bij een van 's werelds grootste en meest luxe cruiseschepen: de Regal Princess. Terwijl de 4000 passagiers worden overspoeld met alle luxe die het schip te bieden heeft, zien we wat er allemaal bij komt kijken om alles op het schip in goede banen te leiden. Zo halen de entertainers alles uit de kast om de passagiers te vermaken, terwijl de chef-koks ervoor zorgen dat er iedere dag weer ruim 20.000 maaltijden worden bereid.