Persberichten

Overzicht van de hoogtepunten aankomende week bij RTL Z

Weekmailing RTL Z

Z DOC: 'Is Alzheimer te Stoppen?'
Z DOC: 'Is Alzheimer te Stoppen?'
Persberichten

Donderdag 15 juni

20.30 uur: Z DOC, 'Het leven in het witte huis' Twee uur durende documentaire waarin een blik wordt geboden achter de deuren van de bekendste woning van Amerika: het Witte Huis. Voormalige werknemers, bewoners, historici en journalisten delen hun geheimen. Onder andere ook ex-president Obama zelf vertelt vanuit The Oval Office over het leven in het Witte Huis.

22.30 uur: Z DOC, 'Ontsnappen aan de Islamitische Staat' Documentaire waarin de hartverscheurende verhalen worden verteld achter een aantal van de duizenden barbaarse ontvoeringen door ISIS. Daarnaast wordt de extreem gevaarlijke ontsnappingspoging van 34 ontvoerde vrouwen en kinderen gevolgd.

Vrijdag 16 juni

20.30 uur: Z DOC, 'Master of the Universe' Documentaire over de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss. Hij vertelt openhartig over de hypnotiserende dagelijkse praktijk van financiële dienstverlening, waarmee hij soms miljoenen dollars per dag verdiende. Net als veel andere jonge handelaren maakte Voss tijdens de kapitalistische gloriedagen in de jaren tachtig een bliksemcarrière. Er werden toentertijd weinig vragen gesteld en de kansen reikten tot in de hemel.

22.30 uur: Z DOC, 'Rijke Immigranten' Documentaire over rijke Chinese immigranten die Engeland verkiezen boven China. Wat is daar de reden van? Voor het eerst in de geschiedenis is er in China sprake van een generatie die enorme welvaart geniet en dat werpt zijn vruchten af: er zijn meer en meer superrijken. Veel van deze vermogende jongvolwassenen kiezen ervoor om hun geld uit te geven in Londen en zich daar ook te settelen. Wat maakt Engeland zo aantrekkelijk voor deze 'big spenders'?

Zondag 18 juni

17.00 uur: 'Doe maar duurzaam' Informatief programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van energie tot duurzaam ondernemen en van milieu tot duurzame bouw. De kijker wordt geïnformeerd over verschillende duurzaamheidsaspecten en bewust gemaakt van de duurzame mogelijkheden in het dagelijks leven. Iedere aflevering wordt er een nieuw thema centraal gesteld waarbij diverse gespecialiseerde partijen informatie geven en oplossingen bieden om zo duurzaam mogelijk door het leven te kunnen gaan.

Maandag 19 juni

20.30 uur: drie aflevering Z DOC, 'Hoe de rijken leven Seizoen 2' Documentaireserie waarin een kijkje wordt genomen bij de rijksten der aarde. Hoe is het om te wonen in een huis van 20 miljoen, te feesten met de jetset, een privéjet tot je beschikking te hebben en in de duurste hotels te slapen?

Dinsdag 20 juni

Dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni: 20.30, 21.30 en 22.30 uur: 'Superfabrieken' Documentaireserie over superfabrieken. Met de hoeveelheid stroom die deze gigantische fabrieken verbruiken, is een klein land van elektriciteit te voorzien. Wat is er allemaal nodig om grote aantallen van de grootste en meest krachtige machines die onze wereld rijk is te fabriceren? De ins en outs van de meest fascinerende productiekrachtpatsers van deze tijd worden onthuld. Hieronder het complete overzicht

20.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: Corvette' 21.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: BMW' 22.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: De Ultieme Krachtpatser'

Woensdag 21 juni

20.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: De Ultieme Camper' 21.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: De Ultieme Brandweerwagen' 22.30 uur: Z DOC, 'Superfabrieken: UPS'

Donderdag 22 juni

20.30 uur: Z DOC, 'DNA Ontcijferd' Documentaire waarin de mogelijke gevolgen van het ontcijferen van menselijk DNA worden onderzocht. Als iedereen zou kunnen beschikken over de ruim zes miljard letters van zijn of haar DNA, wat zou dat betekenen? Dan zouden gevaarlijke genetische afwijkingen eerder ontdekt én bestreden kunnen worden. Maar er kleven ook morele bezwaren aan deze technologie. Baat het of schaadt het te weten welke ziektes ons mogelijk bedreigen? En wat als deze informatie commercieel uitgebuit wordt? Een zaak die iedereen aangaat, want deze revolutionaire ontwikkeling is dichterbij dan ooit.

21.30 uur: Z DOC, 'Is Alzheimer te stoppen?' Documentaire over een van de grootste medische mysteries van deze tijd: de ziekte van Alzheimer. Wereldwijd lijden meer dan veertig miljoen mensen aan deze ziekte. Alzheimer treft de kern van wat ons menselijk maakt: ons vermogen om te denken, lief te hebben en te onthouden. Patiënten komen aan het woord en vertellen over de impact die de ziekte op hun leven heeft. Wetenschappers laten zien hoe er wordt getest met medicijnen en therapieën die Alzheimer moeten vertragen en in de toekomst mogelijk zelfs kunnen voorkomen.

22.30 uur: Z DOC, 'Memory Hackers' Documentaire over de mogelijkheid om het geheugen van de mens te beïnvloeden. Lange tijd werd het geheugen gezien als een bandrecorder, die herinneringen opslaat en helpt bij het terugvinden van opgeslagen informatie. Wetenschappers hebben ontdekt dat het geheugen beïnvloedbaar is. Er kunnen herinneringen worden gewist en er kunnen zelfs valse herinneringen worden geïmplanteerd. De vraag is: zijn we daar wel klaar voor?