Persberichten

Overzicht van de hoogtepunten aankomende week bij RTL Z

Weekmailing RTL Z

Persberichten

Donderdag 29 juni

20.30 uur: Z DOC, 'De Moord Op Martin Luther King' Documentaire met niet eerder vertoond beeldmateriaal van de gebeurtenissen rond de moord op Martin Luther King. Op 4 april 1968 werd dominee Martin Luther King Jr. neergeschoten op een balkon in Memphis, Tennessee. Drie maanden eerder gingen de onderhoudsdiensten van die stad in staking, het begin van een serie tumultueuze gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot de moord op Martin Luther King. Wetenschappers van de Universiteit van Memphis dachten dat de staking een belangrijk moment zou zijn in de burgerrechtenbeweging en verzamelden alle media-uitingen hierover. Veel van dit materiaal is na 1968 niet meer bekeken. Nu is het voor het eerst chronologisch bijeengebracht en brengt de tumultueuze gebeurtenissen rond een van de meest spraakmakende moorden in de VS tot leven.

21.30 uur: Z DOC, 'D-Day' Documentaire over de invasie van Normandië op 6 juni 1944. Een poging om het door de nazi's bezette Europa te bevrijden. Er ging een voorbereiding van twee jaar aan vooraf en het was de meest complexe operatie in de militaire geschiedenis. Deze allesbepalende strijd wordt geanalyseerd.

22.30 uur: Z DOC, 'Het Rampzalige Geheim Van D-Day' Documentaire over een geheime missie van het Amerikaanse leger op 27 april 1944, zes weken voor D-day. Acht Amerikaanse schepen varen met soldaten naar de kust van Slapton om de invasie van Normandië te oefenen. Het noodlot slaat toe als de Duitsers hier onbedoeld lucht van krijgen en volop in de aanval gaan. Dit kost bijna 700 Amerikaanse soldaten het leven. Wat deze catastrofe nog gruwelijker maakt, is dat destijds werd besloten deze afgang geheim te houden. Overlevenden van deze dag vertellen hun verhaal.

Vrijdag 30 juni

Vanaf 20.30 uur: 3 afleveringen Z DOC, 'Aircrash Investigations Alaska' Documentaireserie waarin leden van The National Transportation Safety Board van Alaska worden gevolgd. Zij komen in actie als er ergens in de grillige wildernis van Alaska een vliegtuig is neergestort. Van dichte bossen tot woeste rivieren: er is geen plek ondoordringbaar voor het Go Team. Tijdens hun zoektocht naar de rampplek riskeren zij regelmatig hun leven.

Maandag 3 juli

Vanaf 20.30 uur: 3 afleveringen Z DOC, 'Peperdure Woningen' Documentaire waarin de interieurdesigners van peperdure Engelse woningen worden gevolgd. De duurste panden van Engeland vragen om het meest luxueuze interieur, gestyled door de beste designers van het land. Om een opdracht binnen te slepen, moeten de interieurdesigners van zeer goede huize komen. De vermogende klanten zijn pas tevreden als hun interieurstukken nergens anders te vinden zijn.

Dinsdag 4 juli

Vanaf 20.30 uur: 3 afleveringen Z DOC, 'Hoe Bouw Je Een Auto?' Documentaireserie waarin de Britse presentator James May achter de schermen meekijkt bij de autofabriek van MINI in Oxford. We maken kennis met de wetenschap, de techniek en de mensen die ervoor zorgen dat wij veilig de weg op kunnen. James krijgt toegang tot alle ruimtes in de MINI-fabriek, waar iedere 68 seconden een fonkelnieuwe auto van de band rolt.

Woensdag 5 juli

Vanaf 20.30 uur: 3 afleveringen Z DOC, 'New York: De Leukste Stad Van De Wereld' Documentaireserie over de Amerikaanse metropool New York, een stad die altijd in beweging is. Het is het commerciële, economische en culturele hart van Amerika. Er worden diverse hotspots bezocht en we zien wat er allemaal moet gebeuren om deze immense stad draaiende te houden.

Donderdag 6 juli

20.30 uur: Z DOC, 'De Postorderbruid' Documentaire waarin vier Amerikaanse mannen worden gevolgd die zich tot het internet wenden om de liefde te vinden. De mannen in kwestie hopen via het onlinedatingbureau A Foreign Affair gekoppeld te worden aan Russische dames.

21.30 uur: Z DOC, 'De Hollywoodfilm van Sadam' Documentaire. In 1980 besloot dictator Saddam Hoessein geld te pompen in de verfilming van zijn versie van de geboorte van Irak. Het budget was enorm, maar het script flinterdun. Maar dat was het minste probleem. Terwijl de camera's draaiden, werd de oorlog tussen Irak en Iran verklaard en de Britse cast en crew kon geen kant op. Met de val van Irak verdween ook Saddams film, tot de rollen onlangs opdoken in een garage in Engeland.

22:30 uur: Z DOC, 'Zicht Op Geluid' Documentaire over de wereld van de akoestische wetenschap. Geluid is overal om ons heen. We leven in een sonische wereld, maar staan er nauwelijks bij stil. Dat terwijl geluid veel meer is dan alleen klank. Het kan een helende werking hebben, het kan de smaak van eten veranderen en het maakt zelfs dat blinden kunnen zien.