Persberichten

Coaches bepalen wie ze meenemen naar de liveshows

Welke talenten van ‘The voice of Holland’ gaan op laatste moment knockout?

Persberichten

‘The Battles’ zijn uitgevochten, de liveshows komen steeds dichterbij en de coaches hebben ieder nog zeven talenten in hun team. Dat is te veel en dus is het tijd voor ‘The Knockouts’! Deze keiharde ronde, die vorig seizoen bij ‘The Voice’ geïntroduceerd werd, is op vrijdag 23 december en vrijdag 6 januari bij RTL 4 te zien. Dan staan Waylon, Sanne, Ali B en Guus voor de loodzware taak maar liefst vier van hun teamleden naar huis te sturen. Tijdens deze laatste krachtmeting bepalen de coaches met welke toptalenten zij op vrijdag 13 januari de livearena betreden. In welke talenten geloven de coaches het meest en met wie denken zij de titel te gaan veroveren?

De regels Tijdens ‘The Knockouts’ moeten alle talenten doormiddel van een solo-optreden hun coach opnieuw overtuigen dat zij echt één van die zeer gewilde plekken in de liveshows verdienen. De coach bepaalt na het optreden of het talent plaats mag nemen op één van de drie stoelen of dat het ‘The Voice’-avontuur definitief voorbij is. Nieuw dit seizoen is dat er geen ranking in de stoelen meer is. De talenten op de stoelen kunnen dus tot en met het laatste optreden naar huis gestuurd worden. Tijdens een challenge kan de coach een optreden van zijn of haar talenten op de stoelen terugluisteren om een weloverwogen beslissing te maken. En die beslissing is belangrijk, want alleen de drie talenten die aan het einde van de show nog op één van de drie stoelen zitten, gaan door naar de liveshows.

De talenten van Ali B en Guus moeten tijdens de eerste aflevering van ‘The Knockouts’ aan de bak met een nieuw liedje en in het nieuwe jaar halen de talenten van Sanne en Waylon nog één keer alles uit de kast voor een felbegeerde plek in de liveshows. Deze ronde is het er op of er onder en de spanning loopt hoog op als de coaches soms onverwachte keuzes maken.

‘The voice of Holland’ wordt geproduceerd door Talpa. ‘The Knockouts’ wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.