Persberichten

Wereldwijde hitserie ‘The Good Doctor’ bij RTL 4 en Videoland

Persberichten

Het internationaal mateloos populaire ‘The Good Doctor’ is vanaf maandag 29 januari ook in Nederland te zien. RTL 4 zendt die dag om 21.30 uur de eerste aflevering uit. ‘The Good Doctor’ is in 2017 een wereldwijde hitserie gebleken. In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje werd geen serie beter bekeken op televisie dan ‘The Good Doctor’. Hoofdrolspeler Freddie Highmore ontving voor zijn rol in ‘The Good Doctor’ een Golden Globe-nominatie.

Bij Videoland zijn op het moment dat de ‘The Good Doctor’ bij RTL 4 start, direct negen afleveringen te bekijken. Wekelijks volgt op beide kanalen een nieuwe aflevering.

Autistische chirurg met buitengewone medische gaven

Dr. Shaun Murphy (Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, verruilt in ‘The Good Doctor’ het rustige plattelandsleven voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Alleen in een nieuwe wereld en onbekwaam om persoonlijk contact te maken met de mensen om hem heen, daagt zijn enige aanhanger Dr. Aaron Glassman (Richard Schiff) het sceptische bestuur en medewerkers van het ziekenhuis uit door Shaun toe te voegen aan het team van chirurgen. Shaun moet harder werken dan hij ooit heeft gedaan. Terwijl hij zich een weg moet vinden tussen zijn nieuwe collega’s en omgeving, dient Shaun zijn collega’s te overtuigen dat zijn buitengewone medische gaven levens zullen redden.

In ‘The Good Doctor’ zijn naast Highmore ook Antonia Thomas (Dr. Claire Browne), Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez), Chuku Modu (Dr. Jared Kalu), Beau Garrett (Jessica Preston), Hill Harper (Dr. Marcus Andrews), Richard Schiff (Dr. Aaron Glassman) en Tamlyn Tomita (Allegra Aoki) te zien.

Van de maker van ‘House’

‘The Good Doctor’ is van de hand van David Shore (‘House’), en ‘Lost’- en ‘Hawaii Five-0’-ster Daniel Dae Kim. De serie is geproduceerd door Sony Pictures Television en ABC Studios. David Shore is de schrijver en uitvoerend producent. Daniel Dae Kim, David Kim en Sebastian Lee zijn ook uitvoerend producent van ‘The Good Doctor’. Seth Gordon heeft de pilot geregisseerd en is ook uitvoerend producent.

Internationale hitseries bij Videoland

Videoland voegt met ‘The Good Doctor’ wederom een grote internationale titel toe aan haar serie-aanbod. In 2017 trok het video-on-demand-platform onder meer al de revival van het surrealistische ‘Twin Peaks’, het ‘Taboo’ van Tom Hardy, het veelbekroonde dystopische drama ‘The Handmaid’s Tale’, de spin-offs ‘The Blacklist: Redemption’ en ‘The Good Fight’, en ‘The Young Pope’ met Jude Law aan.

Bekijk en/of download hier: - de promo - de campagnebeelden - een uitgewerkt interview met castleden - een uitgewerkt interview met Freddie Highmore

De cast van 'The Good Doctor' v.l.n.r.: Chuku Modu (Dr. Jared Kalu), Antonia Thomas (Dr. Claire Browne), Beau Garrett (Jessica Preston), Hill Harper (Dr. Marcus Andrews), Freddie Highmore (Dr. Shaun Murphy), Richard Schiff (Dr. Aaron Glassman), Tamlyn Tomita (Allegra Aoki) en Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez).

‘The Good Doctor’ RTL 4: maandag 29 januari, 21.30 uur. (aflevering 1) Videoland: maandag 29 januari (aflevering 1 tot en met 9)