homepage

High Definition

Wat betekent High Definition?
‘High Definition’ zorgt voor fantastische beelden die u een stap dichter bij de realiteit brengen. High Definition-beelden bevatten ongeveer vier keer zoveel informatie als de televisie-uitzendingen waarnaar u normaal altijd kijkt, dus de beelden zijn realistischer en hebben schitterende kleuren met ongelooflijk veel details. Niets kan aan de unieke ervaring van HD tippen – of het nu om TV-programma's, opgenomen films, homevideo's of de nieuwste computergames gaat.

Wat betekenen ‘HD Ready’ en ‘Full HD’?
Televisies die een ‘HD Ready’-logo hebben, kunnen beelden weergeven met een resolutie van minimaal 720 lijnen. De televisies kunnen ook rechtstreeks worden aangesloten op andere bronnen die HD Ready zijn, zoals camcorders, Blu-ray Disc™-spelers en PlayStation®3-gameconsoles. De televisies en projectoren van Sony die het ‘Full HD’-logo hebben, kunnen beelden weergeven met een ongelooflijke resolutie van 1080 lijnen voor verbluffende details.

Wat heb ik nodig om HDTV-programma’s te bekijken?
Als u High Definition-programma's wilt bekijken, hebt u een HD Ready-televisie nodig. Sony heeft een uitgebreid aanbod aan fraai vormgegeven BRAVIA flat-panel LCD- en rear projection-televisies die in iedere kamer passen. Als u een nog groter beeld wilt, kunt u ook kiezen voor een Sony HD Ready-projector. U hebt niet alleen een HD-scherm nodig, u moet ook iets hebben waarmee u HD-programma's kunt ontvangen. Als u zich hebt aangemeld voor satelliet- of kabel-TV in standaarddefinitie, dient u uw decoder te upgraden of te vervangen. En als u nog geen surround sound hebt, is het ook verstandig om luidsprekers te kopen en zo te profiteren van het verbluffende 5.1-kanaals HD-geluid.

Welke HDTV-programma’s kan ik bekijken?
Sommige Europese omroepen zijn al begonnen met het uitzenden van HD-programma's en in de komende maanden wordt verwacht dat veel meer omroepen dit gaan doen. Als u HD-programma's wilt bekijken, moet u uw huidige decoder of digitale tuner echter vervangen door een HD Ready-apparaat wanneer deze beschikbaar zijn. Honderden omroepen in de hele wereld produceren al programma's in HD, van sport, drama en documentaires tot live-entertainment.

Hoe zit het met audio?
High Definition zorgt ook voor een ongelooflijk geluid. Veel HD-televisie-uitzendingen en opgenomen films worden vergezeld van een meerkanaalsgeluid van bioscoopkwaliteit.

Wat is Blu-Ray?
Dit is de nieuwe generatie home-entertainment. Op één Blu-ray Disc™ past een complete speelfilm in HD en dan kunnen er ook nog een heleboel extra's bij. Sony biedt al een groeiend aantal Blu-ray-producten aan. VAIO-computers uit de AR-serie hebben een ingebouwd Blu-ray Disc™-station. Ook PlayStation®3-consoles kunnen overweg met films op Blu-ray Disc™.

Wat is HDMI?
Met een HDMI™-kabel kunt u camcorders, Blu-ray Disc™-spelers en andere HD-apparaten aansluiten op uw HD Ready-televisie. HDMI™ is een digitale interface waarbij geen kwaliteitsverlies optreedt, zodat u bent verzekerd van geweldig beeld en geluid.