RTL Nederland

RTL ID FAQ

Ik heb een vraag over wachtwoorden
RTL ID vereist een sterk wachtwoord. Sterke wachtwoorden beschermen uw gegevens beter. Uw wachtwoord moet daarom bestaan uit minstens 8 karakters met tenminste letters en cijfers. Een sterk wachtwoord bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en leestekens. Spaties zijn niet toegestaan.

Wachtwoord vergeten?
Het kan gebeuren dat je je wachtwoord kwijt bent. Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wat is een e-mailsuggestie?
Het RTL ID checkt het e-mailadres op meest voorkomende extensies. RTL ID biedt deze mogelijkheid om de meest voorkomende typfouten te filteren. Let op: Het is een suggestie. Het e-mailadres dat je hebt opgegeven kan juist zijn.

Waarom maakt het RTL ID gebruik van HTTPS?
De veiligheid van jouw gegevens staat voorop. RTL ID gebruikt het HTTPS protocol om informatie versleuteld te versturen, waardoor het voor een buitenstaander nagenoeg onmogelijk is te achterhalen welke gegevens verstuurd zijn.

Wat is OpenID?
Partners van RTL kunnen OpenID aanbieden. OpenID is een herkenningsmechanisme dat het voor u mogelijk maakt om, nadat je eenmaal bij RTL bent ingelogd, vanuit een van de websites van RTL een website van een partner te bezoeken, zonder dat u daarvoor opnieuw hoeft in te loggen. RTL kan aan een partner die gebruik maakt van OpenID persoonsgegevens van u verstrekken. RTL zal echter niet meer persoonsgegevens aan een partner verstrekken dan nodig is om je direct en optimaal gebruik te laten maken van de website van zo’n partner.