John Williams  
27 december 1969 te Paramaribo

Via een aantal interessante banen achter de theater- en televisieschermen belandt John Williams uiteindelijk voor de televisieschermen. Tot op de dag van vandaag heeft hij zich beziggehouden met verschillende acteerklussen en stort hij zich vol overgave op presenteren van spelprogramma’s. Thuisbasis van deze spelprogramma’s is momenteel RTL 4.

Na de HAVO volgt John de HBO-opleiding Beleid, Bestuur en Management aan de Haagse Hogeschool en de vooropleiding van de Toneelschool in Maastricht. Hij loopt stage bij IDtv Film & Videoproductions als productie-assistent van het spelprogramma Boggle. Daarnaast werkt hij mee aan een promotiefilm voor de NS.

Bij het theater is hij als assistent company manager werkzaam bij de producties ‘Sound of Motown’ en La Cage aux Folles. Hij figureert daarnaast in de succesvolle soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en heeft een gastoptreden in Ron’s Jong Geluk Show. Daarnaast speelt hij een rol in de dramaserie Westenwind.

Na te zijn begonnen als acteur wordt John al snel gegrepen door het presenteren op televisie. Een screentest maakt al snel duidelijk dat hij daar geknipt voor is. Hij weet door zijn spontane wijze van presenteren duizenden kijkers dagelijks aan zich te binden bij Veronica Live!. Met veel succes presenteert hij met Stella Gommans Game Time. In die tijd is hij ook elke zondagmiddag te zien in de Big Entertainment Quiz bij RTL 4.

Vanaf april 1999 is John te zien als agent Rodney in de politieserie Blauw Blauw. Bij RTL 5 presenteert John in 2000 samen met Valerie Zwikker het spelletje Woordzoeker.

Ook op dit moment is John druk in allerlei hoeken van de televisiebranche. Naast presentatie van de allerlei spelprogramma’s voor Yorin en RTL4, speelt hij in verschillende Nederlandse series, zoals Onderweg Naar Morgen en Costa!. In april 2001 heeft John bovendien de presentatie overgenomen van Vivian Boelen in het RTL 4-programma Opnieuw Beginnen.

Vanaf oktober 2001 presenteert John samen met Doesjka Dubbelt, Gaby van Nimwegen en Mike Starink het dagelijkse ochtendprogramma Lijn 4. Deze twee tweetallen nemen afwisselend de duopresentatie voor hun rekening.


« Terug