Info

Anneke Danny Ellen Giovanni Ina Joey Jordy Johan Kris Liam Miguel Redouan Ricardo Rowan Sarah Sophie Tamara Tugba

So You Think You Can Dance

Elke zondag vanaf 1 september 20:00 uur RTL 5

De jury bestaande uit Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina, Ish Ait Hamou en Dan Karaty zijn op zoek naar de meest favoriete danser van de Lage Landen. De dansers worden op de proef gesteld door de meest uitdagende choreografieen en bijzondere dansen.

https://twitter.com/official_sytycd 382469038577692672 #SYTYCD %23SYTYCD

So You Think You Can Dance?


Wie So You Think You Can Dance zegt, zegt spektakel, hoog niveau en absolute hitte op de dansvloer. Welke danser trotseert de strenge auditierondes, mag door naar de intensieve bootcamps en bereikt zelfs de liveshows? Wie bezit de skills en moves die bijna grenzen aan het ongelofelijke? Een extra boost voor de kandidaten deze reeks is de ‘gepimpte’ hoofdprijs. De gewilde dansopleiding naar keuze blijft onderdeel van de prijs, maar het geldbedrag is verhoogd naar maar liefst 25.000 euro.

Naast de bekende jurygezichten Jan Kooijman, Dan Karaty en Euvgenia Parakhina, schuift dit seizoen nieuwkomer Marco Gerris aan. Deze elastische Vlaming, van Filippijnse afkomst, is oprichter en regisseur van het succesvolle ‘ISH’, een multi-disciplinair danstheater. Presentatie van So You Think You Can Dance is in vertrouwde handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Ook nieuw deze reeks is de introductie van een online aanspreekpunt op de programmasite soyouthinkyoucandance.nl in de vorm van oud-finaliste Annemiek Suijkerbuijk. Annemiek, bekend uit het eerste seizoen, geeft de bezoeker een unieke kijk achter de schermen bij het dansprogramma. Als geen ander kent zij de klappen van de zweep en weet precies wat er bij de dansers speelt. Een expert die de tranen en het geluk van de dansers kan delen met de fans. Gedurende het seizoen plaatst Annemiek updates op Hyves en Twitter en reageert ze op vragen van de fans. Voor het eerst kunnen kijkers nu rechtstreeks communiceren met een insider van het programma.


Dat deelname aan SYTYCD je danscarrière in een stroomversnelling kan brengen, bewijzen oud-kandidaten Giannini en Timor. Zo zal het ongetwijfeld niemand ontgaan zijn dat Timor door poplegende Michael Jackson uitgekozen was als één van zijn dansers tijdens de This Is It-tour. Giannini is te zien in de nieuwste videoclip van zangeres Shakira en stond eerder in Carré naast Ellen ten Damme in haar show Cirque Stiletto.

Beeld en Geluid Awards

De halve finale van So You Think You Can Dance 2010 is genomineerd voor een Beeld en Geluid Award in de categorie Amusement Showprogramma’s.

De Beeld en Geluid Awards zijn televisievakprijzen toegekend aan de hoogstgewaardeerde Nederlandse tv-programma’s Awards.

And the winner is...

Floris is tijdens de superspannende finale van ’So You Think You Can Dance’ verkozen tot meest favoriete danser van de Lage Landen.

Bijna een miljoen kijkers zagen hoe de dansstrijd na een vette show vol spectaculaire choreografieën eindigde voor Lorenzo, Lise en Natascha.

De populaire ‘boy-next-door’ Floris is binnenkort te bewonderen in de dansfilm 'Body Language’ en sleepte daarnaast ook een dansopleiding naar keuze en de felbegeerde geldprijs van 25.000 euro in de wacht.

Na de liveshows op tv gaat het waanzinnige dansspektakel verder in het theater. Over enkele weken zijn de topdansers te bewonderen in anderhalf uur durende theatershows in Nederland en België. De aftrap vindt plaats in Amsterdam op vrijdag 7 januari en zaterdag 8 januari, gevolgd door Den Haag op donderdag 13 januari, Utrecht op vrijdag 21 januari en Antwerpen op zaterdag 22 januari. Tickets zijn verkrijgbaar via www.rtltickets.nl of via het nummer 0900 1353. De ‘So You Think You Can Dance’-theatertour is een samenwerking met V&V Entertainment.

Win de CD van Jason Derulo!

Doe mee met de prijsvraag en win één van de drie gesigneerde CD's van Jason Derulo!!

Inzendtermijn verlopen
 
De uiterste inzenddatum van deze prijsvraag is verlopen.
 

Raw & Uncut live backstageshow!

Backstage reporters Annemiek & Michael geven jullie een uniek beeld van de sfeer in en rondom de finale van SYTYCD. Zij zullen jullie voor, na en tijdens de finale voorzien van live backstage footage.

Een half uur voor de finale begint, gaan we live! Annemiek & Michael, nemen jullie backstage mee in een ongeleide zoektocht naar ultieme spanning, beleving en scoops. Maar één ding staat vast: ze hebben een exclusief interview met gastartiest Jason Derülo.

Iedere commercialbreak pakken we, met onze reporters, de draad weer op om jullie de intense en ruwe backstage feel te geven. Als de winnaar bekend is, gaan we nog een half uur door. Jullie kunnen de vreugde en het verdriet van dichtbij meemaken!

Op deze website wordt de livestream aangeboden. So be there!

Win een rol in Body Language

Wil jij óók kans maken op een rol in de eerste dansfilm van de lage landen? Geef je dan op via de site van Body Language! www.bodylanguagedefilm.nl

Word ook direct lid van de gloednieuwe officiële Hyves en blijf op de hoogte! http://bodylanguagedefilm.hyves.nl


Win een Mentos Aqua Kiss tas!
Wil jij de tas winnen die de top 18 van So You Think You Can Dance ook krijgt? Doe dan nu mee aan de prijsvraag!

In de tas zit een zweetbandje, een handdoek en een bidon! Kortom, alles wat je nodig hebt na een dag keihard trainen in de dansstudio!

Beantwoord de volgende vraag om mee te doen:


Inzendtermijn verlopen
 
De uiterste inzenddatum van deze prijsvraag is verlopen.
 


Deze tas wordt je aangeboden door Mentos Aqua Kiss Double Layer, de nieuwste kauwgum van Mentos.

Lees de spelvoorwaarden.

Theatershows vanaf januari 2011

Wie ‘So You Think You Can Dance’ zegt, zegt spektakel, hoog niveau en absolute hitte op de dansvloer. De SYT-fans blijven toenemen en kunnen maar geen genoeg krijgen van de waanzinnige dansacts. Dit heeft ertoe geleid heeft dat de kandidaten dit jaar nog een stapje verder gaan dan tv. Vanaf januari 2011 schitteren de topdansers in anderhalf uur durende theatershows in België en Nederland. De aftrap vindt plaats in Amsterdam, gevolgd door Den Haag, Utrecht en Antwerpen.

Wil jij de dansers nog één keer zien?! Bestel dan je kaarten vandaag nog!

De ‘So You ThinkYou Can Dance’-theatertour is een samenwerking met V&V Entertainment.

De top 18!

    

SYTCYD liveshows uitverkocht!

De kaarten voor de liveshows zijn uitverkocht! Wil jij nog steeds naar de live shows? Hou dan Annemiek in de gaten of pimp je Hyves!Vanaf 23 augustus: vooruitblik

Het aftellen is begonnen, vanaf 23 augustus kun je elke dag gaan kijken naar een vooruitblik van het nieuwe seizoen van SYTYCD! Kijken dus, elke dag om 20.25 uur bij RTL5.Internetreporter Annemiek

Misschien ken je haar nog wel van het eerste seizoen: Annemiek Suijkerbuijk. Ze bereikte de finale en behaalde de derde plaats. Nu is ze terug, maar niet als kandidaat. Annemiek gaat namelijk voor de site backstage verslag doen van So You Think You Can Dance. Je zal Annemiek niet alleen in actie zien achter de schermen maar ze zal ook update's plaatsen op Hyves en Twitter van alle gebeurtenissen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het filmpje!

Hosts

An en Dennis zijn uiteraard weer van de partij bij het nieuwe seizoen van So You Think You Can Dance. Meer weten?

Biografie An en Dennis


Jury

De jury is uiteraard ook weer van de partij, met dit seizoen één nieuw gezicht: Marco Gerris. Meer weten?

Meer over de jury