The Ultimate Dance Battle

Wie van de choreografen weet de beste allround dancecrew neer te zetten? Anders dan bij So You Think You Can Dance draait het hier meer om de choreografen en hun onderlinge strijd. Alles wordt overzien door Dan Karaty, die natuurlijk ook bekendheid geniet als jurylid bij Holland's Got Talent.
choreograaf
teammember
teammember
teammember
teammember
teammember
choreomapmember1member2member3member4member5

Jaakko Toivonen

Finland

38 jaar

Latin

Jaakko Toivonen, afkomstig uit Finland, kwam in 1995 naar Nederland en studeerde hier moderne dans aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam en aan de Rotterdamse Dansacademie, waar hij zich specialiseerde als choreograaf. In 2004 won Jaakko de derde prijs met de choreografie 'Bar' in de Internationale Choreografen Competitie in Hannover.

Jarenlang trainde Jaakko in latin en ballroom en danste hij samen met zijn partner Roemjana de Haan verschillende internationale wedstrijden. In 1996 werden ze Nederland Amateur Latin Kampioen en 1999 wonnen ze samen het Nederlandse professionele kampioenschap in de South American Showdance.

Jaakko is als choreograaf verbonden met Company Koorts. Jaakko heeft een herkenbaar eigen bewegingstaal ontwikkeld die rijk en organisch wordt genoemd. Zijn Scandinavische achtergrond is volgens velen te zien in doordachte bewegingen, een vleugje folklore en humor.

Jaakko heeft gejureerd in het eerste seizoen van ‘So You Think You Can Dance’ in Nederland. In Oekraďne is Jaakko actief als choreograaf latin en jurylid in de tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Dancing With The Stars’.

Foto's

Reacties