The Ultimate Dance Battle

Wie van de choreografen weet de beste allround dancecrew neer te zetten? Anders dan bij So You Think You Can Dance draait het hier meer om de choreografen en hun onderlinge strijd. Alles wordt overzien door Dan Karaty, die natuurlijk ook bekendheid geniet als jurylid bij Holland's Got Talent.
choreograaf
teammember
teammember
teammember
teammember
teammember
choreomapmember1member2member3member4member5

Thom Stuart

Nederland

46 jaar

Ballet

Thom Stuart verliet Limburg op zijn twaalfde voor de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn afstuderen in 1985 danste hij bij het Internationaal Folkloristisch Danstheater, Introdans, Scapino Ballet, Feld Ballets in New York en nog andere dansgezelschappen. Zijn choreografische start maakte hij bij Scapino, waar twee van zijn workshopstukken werden gebruikt. Zijn doorbraak kwam in 1992 met 'Gray Matter'.

Inmiddels heeft Thom ruim 40 grote en kleine dansstukken op zijn naam staan, voor festivals en gezelschappen in binnen- en buitenland. De laatste jaren maakt hij veel choreografieŽn voor zijn eigen stichting ĎDe Dutch Don't Dance Divisioní, dat hij in 1997 samen met partner Rinus Sprong oprichtte.

Met zijn choreografieŽn won Thom verschillende prijzen, waaronder de Lucas Hoving prijs van de V.S.C.D voor 'Closet case and other short stories'. Verder is Thom actief als balletdocent aan onder andere de Rotterdamse Dansacademie.

Reacties