Biografie
  Jop de Vries - Victor Couwenberg (30 april 1962)  

Studie Geschiedenis
Nadat hij het VWO heeft doorlopen, begint Jop de Vries aan een studie geschiedenis. Niets lijkt er nog op dat hij later acteur wil worden. Maar na deze studie meldt hij zich aan bij de Hoofdstedelijke Toneelschool. Als hij deze opleiding heeft doorlopen, speelt in verschillende theaterproducties, zoals Richard II van Shakespeare en De Jodin Van Toledo.

Medisch Centrum West
Televisie-ervaring doet hij op in In De Vlaamsche Pot, Spijkerhoek, Medisch Centrum West en Vrienden Voor Het Leven. Ook speelt hij een rol in de speelfilm Iris.

Victor Couwenberg
In Onderweg naar Morgen speelt Jop al vanaf het begin de rol van Victor Couwenberg. Hij is iemand die voortdurend probeert mensen tegen elkaar uit te spelen en die niet schroomt mensen te gebruiken om zijn doelen te bereiken. Victor heeft een redelijke relatie met zijn oudste zus Joyce en maakt graag gebruik van haar kennis als advocate. Met zijn zus Renée heeft Victor niet zoveel. Hij vindt haar veel te zachtaardig en goedgelovig. Victor heeft een enorme hekel aan Aafke. De enige vrouw die hem doet smelten is Daphne.
 
volgende laatste
  Biografieën