††Biografie
Kenan Raven - Duuk de Ruyg (26 april 1969, Hilversum) †

Buitenland
Kenan Raven heeft tot nog toe vooral in het buitenland aan de weg getimmerd. Hij spreekt dan ook accentloos Engels en Frans. 1.90 meter lange acteur heeft in Canada de workshop Acting On Camera gevolgd en tal van andere trainingen voor het acteervak ondergaan. In Parijs deed hij de theaterschool.

Highlander
In het theater was hij onder meer te zien in The Baby, La Menagerie De Verre en Le Portrait De Dorian Gray. Op tv had hij onder andere een gastrol in de Canadese productie Andromeda en speelde hij de rol van Stein in de aflevering Indiscretions van de serie Highlander, een reeks die ook in Nederland wordt uitgezonden. Voorts is Kenans stem te horen geweest in enkele Franse hoorspelen, verschillende commercials en diverse speelfilms. Verder was hij ook te zien in meerdere soaps in Frankrijk, hij is dus niet onbekend met het fenomeen soap.

Psycholoog Duuk
Kenan speelt in ONM de rol van psycholoog Duuk de Ruyg. Duuk de Ruyg ziet het leven als een groot avontuur, waar je alles uit moet slepen wat erin zit. Grenzen en onmogelijkheden bestaan daarbij niet. Duuk is een utopist en een optimist. Hij heeft een open karakter, is sterk, nieuwsgierig, sportief en snel.

Boys Dreamz
Zaterdag 26 oktober maakt acteur Kenan zijn debuut als presentator. Voor het RTL 4 programma Boys Dreamz neemt hij de kijker mee in de wereld van de moderne man. Vanuit bijzondere oorden trakteert en verrast Kenan de kijker met futuristische gadgets, avontuurlijke trips, technologische ontwikkelingen en trendsettende lifestyles.

Lees ook het chatverslag van de chat met Kenan.
volgende laatste
BiografieŽn