††Biografie
Tim Zweije - Jannes Reitsema (22 juni 1982, Leerdam) †

Theater
Ondanks zijn jonge leeftijd, is Tim Zweije toch al uiterst actief geweest; op de planken deed hij ervaring op met een jeugdtheatergroep en schoolcabaret. Zo was hij te zien in Tijl Uilenspiegel en Midzomernachtsdroom (beiden met de jeugdtheatergroep). Voor het schoolcabaret schreef Tim zelf enkele liedjes en sketches.

Goede Tijden Slechte Tijden
Op televisie heeft Tim vijf weken een rol gespeeld in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden en in twee afleveringen van de VARA-serie Oppassen. Voorts is hij te zien geweest in verschillende commercials. Als hobbyís heeft Tim Zweije pianospelen, fotograferen en schrijven.

Jannes Reitsema
Tim Zweije speelt in ONM de rol van Jannes Reitsema, de zoon van Daphne Simons en de onlangs overleden Frank Reitsema. Jannes komt terug uit Parijs en gaat bij zijn moeder Daphne Simons (Manouk van der Meulen) en haar vriend Maurice Seegers (John Williams) wonen. Hij heeft het moeilijk met de dood van zijn vader, die hij eigenlijk nooit echt heeft leren kennen. Jannes heeft een moeizame band met zijn moeder, die hem claimt en beschouwt als een gelijkwaardige gesprekspartner. Jannes Reitsema is koppig, sterk, trouw, hard voor zichzelf, eerlijk en is bang voor conflicten.
volgende laatste
BiografieŽn