††Biografie
Vivienne v. d. Assem - Lizzy Vehmeijer (15 nov. 1983) †

Goudkust
Vivienne van den Assem was eerder op televisie te zien in de Teleac/NOT-productie De Straat. Soapliefhebbers kennen Vivienne wellicht uit de inmiddels opgedoekte soap Goudkust. Hier gaf zij op indrukwekkende wijze gestalte aan het het schizofrene karakter Sophie Bergman.

Jeugdtheater Hofplein
Ook op de planken is Vivienne al enkele jaren actief. Van 1998 tot en met 2000 was zij verbonden aan het jeugdtheater Hofplein en met toneelgroep Glas In Lood was ze te zien in onder andere Nieuwe Goden en het Shakespeare-stuk Twelfth Night.

Lizzy
Vivienne speelt in ONM het karakter Lizzy Vehmeijer, de dochter van Melchior Vehmeijer (Peter Faber). Lizzy is alleen opgevoed door haar vader. Ze was een eenzaam kind en op jonge leeftijd al redelijk zelfstandig.

Lizzy lijkt ogenschijnlijk lief en meegaand, maar ze heeft dezelfde onbuigzame wil als haar vader. Als ze zich eenmaal in iets wil, rust ze niet eer ze het bereikt heeft. Ze is intelligent, heeft maling aan de mening van anderen en is wereldwijs.

Na de dood van haar vader vertrok ze naar haar moeder in Rusland om dit verlies te kunnen verwerken. Lizzy sluit al snel vriendschap met de stoere Joost van Walsum. Samen beleven ze een spannend avontuur op Bonaire.

Lees hier het interview met Vivienne.
volgende laatste
BiografieŽn