The Story So Far... 30-05-2005
<< Home | DOK | AZB | Pakhuis | Bio's | Forum | Story so Far | FAQ | SMS | Leaders | Goodies >> 
  Bettina, Yvonne en Pascal; De voogdij  
Bettina kan het bijna niet geloven als ze erachter komt dat haar overleden zoon Serge haar een kleinzoon heeft nagelaten; Pascal Hulst. Alleen Yvonne, de moeder van Pascal, zorgt naar Bettina’s mening niet goed voor haar kleine manneke: ze drinkt en verwaarloost het kleintje. Bettina besluit de kinderbescherming in te lichten over de situatie en doet daar zelf nog een schepje boven op. Ze chanteert een arts in het AZB en laat hem liegen dat Pascal een alcoholvergiftiging heeft opgelopen. De kinderbescherming spant een rechtszaak aan en Yvonne verliest haar kind. Maar het is niet Bettina die de voordij over Pascal krijgt. Hij gaat naar een gezin dat niets met de hele zaak te maken heeft. Bettina zou echter Bettina niet zijn als ze dit zo maar over haar kant zou laten gaan. Ze weet Yvonne over te halen een contract te tekenen waarin de laatste afstand doet van haar kind ten bate van Bettina. In een nieuwe rechtzaak overtuigt Bettina de rechter dat het kind beter af is bij zijn grootmoeder en ze krijgt de voogdij. Zijn moeder mag hem een uurtje in de week zien. Yvonne probeert inmiddels uit alle macht haar leven op orde te krijgen om zo Pascal terug te winnen. En het lijkt te werken, ze heeft een baan gevonden en drinkt niet meer. Als een vrouw van de kinderbescherming ziet hoe Yvonne door een vader uitbundig wordt bedankt dat zij zijn weggelopen zoontje wist terug te brengen, geeft ze Yvonne toestemming een hele dag met haar zoontje op te trekken.
  Ron Raven  
Er is een vreemde maar zeer charmante man opgedoken in DOK. Hij wordt vergezeld van een beeldschone persoonlijk assistente Xena en hij geeft workshops in geluk. JP is de eerste die voor hem valt. Ron weet in enkele dagen een bedrag van 50 euro te vertienvoudigen en JP is in zijn nopjes. Tara, hoewel in het begin nog helemaal haar sceptische zelf, raakt meer en meer geïntrigeerd door de charismatische Ron. Ze bezoekt een paar van zijn workshops en belandt uiteindelijk bij hem in bed. Als ze dit aan Tonnie vertelt gaat hij door het lint. Hij slaat Ron (wat Ron overigens helemaal niets doet) en vertelt Tara dat hij er niet mee om kan gaan.
Tara maakt haar eigen keuze (een motto van Ron) en maakt het uit. Ze raakt steeds meer onder invloed van Ron en haar leven verkeert meer en meer in het teken van deze goeroe. Ze besluit zich van alle ballast te ontdoen en breekt zo met haar vrienden, haar broers, zegt haar baan op in DOK en gaat werken als pa voor Ron. Joost en Hugo zijn niet van plan het hierbij te laten zitten en proberen uit alle macht hun zus uit de ‘klauwen’ van Ron te redden.
  Daans strijd tegen zijn ziekte  
Na iets meer dan een jaar doorgebracht te hebben aan de Kroatische Rivièra is Daan Starrenburg terug in het land. Hij heeft zijn restaurant verkocht en is teruggekeerd met een verschrikkelijk geheim. Hij heeft teelbalkanker en is opgegeven. Hij komt terug om afscheid te nemen van zijn vrienden en geliefden. Hij leeft er lustig op los, vastbesloten het maximale uit zijn laatste maanden te halen. Hij smijt met geld en staat voor iedereen klaar. Als hij Shirina ontmoet slaat het lot echter toe; hij wordt verliefd. Kyra, zijn ex-vrouw, is hevig jaloers maar ondanks fervente pogingen slaagt zij er niet in de twee tortelduifjes te scheiden. Shirina komt er op een dag achter dat Daan morfine spuit. Hij probeert eerst nog een smoes te bedenken, maar Shirina is verpleegster en weet dat er meer aan de hand is dan migraine. Daan besluit haar in vertrouwen te nemen en vertelt dat hij kanker heeft, waarvoor hij in Kroatië al een aantal chemokuren heeft gehad. Deze zijn niet aangeslagen en Daan besloot voor zichzelf de laatste maanden van zijn leven niet doodziek door te brengen maar ervan te genieten. Shirina heeft het hier moeilijk mee maar respecteert zijn beslissing. Totdat ze een experimentele behandelmethode vindt. Samen met Kyra probeert ze Daan ervan te overtuigen dat hij dit moet proberen. Hij wil dit niet en besluit zelfs weg te gaan. Maar de liefde is sterk en hij besluit terug te komen en de experimentele kuur te ondergaan. Als hij zijn eerste chemo gehad heeft, geeft hij een enorm feest in de Galaxy. Als JP tijdens het feest zijn hand door Daans haar haalt staat hij ineens met een pluk in zijn hand. Daan kan het nu niet meer geheim houden en vertelt al zijn vrienden dat hij kanker heeft en een chemokuur ondergaat.
  Renees geheugen  
Als Renee ontdekt dat haar geliefde Marjolein een affaire heeft met haar neef Niels is ze gebroken. Als dan ook nog eens blijkt dat Marjolein zwanger is ziet ze het helemaal niet meer zitten. Ze zet het op een drinken en in een dronken bui besluit ze Niels over de zwangerschap te gaan vertellen. Ze springt in de auto en is naar hem op weg als ze een zwaar auto ongeluk krijgt. De ambulance is snel ter plaatse maar moet daar constateren dar Renee in coma is geraakt. Ze wordt afgevoerd naar het AZB en opgenomen op de afdeling neurologie.Enige dagen later komt ze tot ieders opluchting weer bij en in eerste instantie heerst er dan ook grote vreugde. Tot het moment dat blijkt dat Renee haar geheugen
kwijt is. Niets of niemand herkent ze nog (tot grote frustratie van zichzelf). Er is echter een persoon die Renee meteen herkent: Sanne Klein. Ze klampt zich volledig vast aan Sanne die steeds belangrijker voor Renee wordt. Chris ontdekt inmiddels het onderzoek dat Victor Couwenberg achterliet. Hij besluit dit, met behulp van zijn vader, te kopen. En weet Bettina zo te manipuleren dat hij het mag toepassen op Renee. Vooralsnog lijkt dit weinig resultaat op te leveren.
  Hillard is Back  
Hillard Kroon is terug. Door een stomme fout van het OM is de stalker van Iris en de moordenaar van Claire weer op vrije voeten. En zijn obsessie voor Iris is verre van genezen. Uit wraak, bescherming of wat er ook in zijn geest mag omgaan heeft hij Marnix zijn bank beklad en zijn autobanden lek gestoken en Ilyas loopt flinke brandwonden op doordat Hillard accuzuur in zijn tas goot. Iris is de enige verdachte die men aan kan wijzen. Al deze daden hebben namelijk direct of indirect met haar te maken. Iris is de enige die weet dat zij het niet was en wanhopig probeert ze de schuldige te zoeken. Ze raakt zelfs haar baan kwijt als ze Joyce beschuldigd. Op dat moment stapt Niels in de taxi bij Lars. Hij kijkt eens goed en herkent in deze Lars Hillard die zijn haar blond geverfd heeft. Met een rood waas voor de ogen probeert hij hem te lijf te gaan, maar Hillard ontsnapt. Later in Dok maakt hij zich bekend aan Iris, zij blijft in shock achter, maar weet nu wel wie achter al de misselijke streken zat. Als Niels dan binnen komt weet zij hem ervan te weerhouden Hillard te wurgen. Hillard dient een aanklacht in en Niels verdwijnt voor enkele dagen achter de tralies, terwijl de moordenaar van zijn vrouw vrij rondloopt. Joyce weet nu wie er achter alle rare incidenten zit en probeert Hillard weer opgesloten te krijgen.
Al deze verwikkelingen hebben er indirect ook voor gezorgd dat Joyce haar kind verloor. Door SLE, een aandoening waarbij het placenta loslaat, moest zij veel rust nemen en mocht zich absoluut niet druk maken. Na Hillard de bank van Marnix met het woord HUFTER beklad had, kwam de affaire die Marnix met Iris had aan het licht. Joyce verbreekt de relatie maar het leed is al geschied, de stress zorgt ervoor dat haar kind sterft. Samen met Marnix heeft ze hem begraven.