Prison Break

Achter de tralies

De broers Michael Scofield en Lincoln Burrows gaan in het vierde seizoen weer verder met hun bloedstollende avontuur.

Michael en Lincoln willen een nieuw leven beginnen, maar dat plan wordt al snel verpest. Ze worden allebei opgepakt door de politie en kijken tegen een behoorlijke gevangenisstraf aan. Dan komt er een agent van Homeland Security. Hij biedt hen hun vrijheid aan in ruil voor het neerhalen van The Company.

Praten met fans

Wil je napraten over de afleveringen van Prison Break of kletsen over je favoriete acteur? Ga dan snel naar het forum

Het verhaal

In seizoen 1 zagen we hoe Michael Scofield zich vrijwillig liet opsluiten om vervolgens, met zijn ter dood veroordeelde broer Lincoln, te ontsnappen uit de Fox River Penitentiary.

Samen met een aantal medegevangenen is de ontsnappingspoging geslaagd en doorkruisen de mannen het land op zoek naar geld, liefde en vrijheid. Door deze zoektocht belanden de broers in Panama, waar Lincoln eindelijk gezuiverd wordt van alle blaam. Maar net als alle ellende verleden tijd lijkt, wordt Michael gearresteerd en overgebracht naar de Panamese Sona gevangenis.

Binnen de muren van Sona, waar moord en doodslag de boventoon voeren, probeert Michael met zijn vijanden FBI-agent Mahone, oud-gedetineerde T-Bag en voormalig bewaarder Bellick het hoofd boven water te houden. Al snel blijkt dat de autoriteiten geen enkele grip meer hebben op de gevangenis en dat de enige weg naar buiten in een lijkenzak is. De grenzen tussen vriend, vijand, waarheid en leugen vervagen en niemand is nog te vertrouwen. Dan blijkt dat Michael is opgesloten om Whistler, een medegevangenen die verstopt zit in het riool, te helpen ontsnappen.

Het lukt Michael de levensgevaarlijke Sona gevangenis te ontvluchten. Michael en Lincoln willen een nieuw leven beginnen, maar dat plan wordt al snel verpest. Ze worden opgepakt door de politie en moeten een behoorlijke tijd de gevangenis in. Tot een agent van Homeland Security hen hun vrijheid aanbiedt in ruil voor het neerhalen van The Company...