][  Wolff
Wolff  
De Duitse Krimi Andreas Wolff is weer terug. Met spannende plots, fascinerende karakters, doordachte opsporingsmethodes en een gepast snufje humor is hij meer dan een gewone Kriminalpolizei.

Puberdochter
Andreas Wolff woont in Berlijn. Daar gebeurt natuurlijk van alles, maar zijn aandacht gaat, als alleenstaande vader, ook uit naar zijn puberende dochter. Hij kent dus ook een zachtere kant.

Wolff is Jürgen Heinrich
In het dagelijks leven draagt Wolff de naam Jürgen Heinrich. Hij is in 1945 geboren en opgegroeid in de voormalige DDR. In 1970 ging hij naar de theaterschool van Leipzig. In de jaren zeventig was hij bijvoorbeeld te zien in Der Scout en Himmel über Berlin.

Opstandig
In 1982 kreeg de carrière van Heinrich een dipje te verwerken. De Oost Duitse autoriteiten gaven hem een beroepsverbod van twee jaar omdat hij zich kritisch had uitgelaten over de inval van de Sovjet Unie in Afghanistan.

Kriminal Polizei
Eenmaal in West Berlijn beland speelde Heinrich gastrolletjes in Tatort en Der Alte en in 1992 kwam zijn grote doorbraak toen hij de rol van Andreas Wolff te vervullen kreeg. Inmiddels is Heinrich ere-commissaris van de Berlijnse politie, ondanks zijn vermeende lidmaatschap van jeugdbendes in zijn jonge jaren.


Wolff: elke zaterdag tussen 23.00 en 24:00 uur bij RTL 4.
Wolff in Vijfvoud
volgende