Charlotte Asma

Trainee

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik onder andere door het volgen van de minor ‘Media en Journalistieke Cultuur’ onwijs enthousiast geworden over de media-industrie. De combinatie met mijn master Strategic Management aan de Erasmus in Rotterdam zorgde dat ik mij binnen dit segment ging interesseren voor het vernieuwen van businessmodellen. De televisiekijktijd in Nederland daalt de afgelopen jaren behoorlijk, terwijl het online kijken sterk groeit. RTL zet daarom flink in op het ontwikkelen van een sterk online portfolio. Denk aan onze eigen platformen Videoland, RTL XL en Buienradar, maar ook ons Multi Channel Network waar onder andere Anna Nooshin en StukTV onder vallen.

Intensieve kennismaking

Besluit je te solliciteren bij RTL dan neem je deel aan een intensieve sollicitatieprocedure die bestaat uit het opnemen van een korte video, een tweetal gesprekken en een selectiedag. Voor de zomervakantie krijg je te horen of je bent geselecteerd waarna je in oktober van start gaat! De eerste twee weken bestaan uit een introductieprogramma met je mede-trainees en veel koffieafspraken met collega’s van verschillende afdelingen waardoor je in de breedte kennismaakt met alle facetten van RTL. Van een lunch met onze CEO Sven Sauvé tot een kijkje achter de schermen bij The voice of Holland. Vervolgens begin je in de derde week van je traineeship aan de eerste van de in totaal drie projecten die je in 1,5 jaar doet.

Interne consultant

Zelf ben ik voor het eerste project geplaatst in het digital business development team bij de sales afdeling. Hier worden zowel de reclames voor televisie als online verkocht en het is daarmee dé plek waar het televisiebedrijf samenkomt met onze digitale merken. Momenteel werk ik aan een nieuw, innovatief en gebruiksvriendelijk advertentiemodel voor het video on demand platform RTL XL. Als trainee help je RTL als een soort interne consultant in het snel veranderende medialandschap. Ben je een aanpakker, assertief en ondernemend? Dan ligt er bij RTL een schat aan opdrachten waar je je tanden in kunt zetten.  Ben je geïnteresseerd? Mail me en ik vertel je er graag meer over!