Eva van Ekdom

Trainee

Als trainee binnen RTL heb ik de unieke kans gekregen om mezelf verder te ontwikkelen binnen de wereld van consumentenmarketing en digitale media. RTL is marktleider in de mediabranche en is bekend bij elke Nederlander, die dagelijks wordt geprikkeld met onze content. Nu RTL flinke stappen zet in de digitale wereld is er veel aandacht voor de service richting de consument, nieuwe producten en nieuwe tools op het gebied van positionering en branding. Allerlei aspecten waar een trainee over mag meedenken.

Datagedreven

Kijkers shiften steeds meer van lineaire televisie naar nieuwe vormen van online video kijken, wat veel impact heeft op de strategie van RTL. RTL is een innovatieve speler in de markt en wordt met de dag meer datagedreven. Dit maakt dat iedereen binnen de organisatie grensverleggend denkt; een instelling die heel erg goed bij mij past. Als trainee krijg je binnen RTL grote verantwoordelijkheden. Met de projecten die je uitvoert, kun je daadwerkelijk verschil maken!

Projecten

Binnen het management traineeship werk je bij drie verschillende afdelingen, waar je per afdeling zes maanden bezig bent met een project. Op dit moment bevind ik mij op de afdeling Marketing Information, waar onder andere alle kijk- en bereikscijfers worden geanalyseerd. Met deze kijkcijfers worden dagelijks prognoses (voorspellingen) gemaakt van bijvoorbeeld het aantal te verwachten kijkers van een bepaald programma of reclameblok. Ik houd me hier bezig met het optimaliseren van het huidige prognosemodel en het effectiever inzetten van alle data die tegenwoordig beschikbaar is.

Welkom!

Binnen RTL worden trainees van harte welkom geheten. Er bestaat een intensief introductieprogramma, waarbij je praktisch alle afdelingen afgaat en met veel mensen kennismaakt. Van een interactief spel om elkaar beter te leren kennen tot aan een lunch met de CEO, alles is mogelijk. Daarnaast is er een groot aanbod aan trainingen en heb je regelmatig contact met je medetrainees. De vrijheid die je hier krijgt, het enthousiasme wat heerst door het hele bedrijf en de informele sfeer zijn in mijn ogen een perfecte start van een mooie loopbaan. Dus heb je lef, ben je innovatief en wil je uitblinken? Dan voel je je zeker thuis bij RTL!

Ben je geïnteresseerd? Mail me en ik vertel je er graag meer over!